Du hittar programmet även på Eskilstuna Kommuns Evenemangsguiden
där du också kan finna många andra intressanta arrangemang.

Arrangörer: Eskilstuna Jazzklubb, Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF m.fl.

F Ö R K Ö P
Biljetter till samtliga arrangemang kan förköpas hos
Eskilstuna Stadsbibliotek
Telefon: 016 - 710 51 10
Ingen förköpsavgift tillkommer

Eskilstuna Jazzklubbs vårprogram 2016 som PDF-fil - som zippad text-fil (kommer senare)

Du kan hitta mer information om våra konserter under länken Press

Tillbaka till historik

Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni

Söndag 24 januari kl 16.00 – Konserthallen
GLENN MILLER ORCHESTRA
med JAN SLOTTENÄS och SÅNGSOLISTER

Jan Slottenäs har nyligen kunnat fira 30 år som orkesterledare, tidigare med en orkester i eget namn och sedan 2010 som ledare för den amerikanska varianten av Glenn Miller Orchestra. Vid sina framträdanden i Eskilstuna har man alltid lockat en stor publik och ibland har faktiskt inte ens alla fått plats. Önske.målen har varit starka att ta hit dem för en ny konsert och den här gången utan julmusik och istället mera av den ordinarie repertoaren. Vi får höra melodier ur Glenn Millers repertoar såsom ”Moonlight Serenade”, ”In The Mood”, ”American Patrol” och ”Pennsylvania 6-500”. I en mycket fyllig och generös kon.sert presenteras musiken av orkestern (17 man), sångerskan Samuéla Burenstrand samt sångaren Jens Berggren.
Entré: 280 kr med Kuriren PLUS. Medlem i EJK: 290 kr. Övriga: 350 kr. Medarr.: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne. Förköp hos Stadsbiblioteket (016-710 51 10). Ingen förköpsavgift. OBS! Konserthallen. Två set med paus.

Onsdag 27 januari kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL – Öppen scen
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Leif Linnskog – saxofon, Jan Elvi – gitarr, Adam Nätt – bas och Martin Wilson – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 - 67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 3 februari kl 19.30 – Contrast
”DEAR ELLA” – VIVIAN BUCZEK och MARTIN SJÖSTEDT TRIO hyllar Ella Fitzgerald
År 2017 skulle Ella Fitzgerald ha fyllt 100 år. Så – efter förra årets succéartade tur.néer med sin 4:e kritikerrosade skiva Curiosity tar sig Vivian Buczek nu an sin inspirationskälla, Ella Fitzgerald, för att hylla sin idol. Vivian har den särskilda förmågan, i likhet med Ella, att alltid få det att svänga enormt. Pressen säger: ”Om inget oförutsett inträffar, kommer Vivian en lång tid framöver att ligga främst bland våra jazzsångerskor. Hon har allt – känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och en underbar humor med glimten i ögat.” DEAR ELLA ger oss en ny upplevelse av legendaren genom Vivian och Martin Sjöstedts Trio, som består av Martin Sjöstedt – piano, Niklas Fernqvist – bas och Daniel Fredriksson – trummor.
Entré: 160 kr för medlem i EJK. Övriga 190 kr.

Onsdag 10 februari kl 19.30 – Contrast
”DJANGO MEETS WES”
A Tribute to Django Reinhardt and Wes Montgomery
I denna trio samarbetar två av landets främsta gitarrister med att hylla sina husgudar. Erik Söderlind är rotad i den ameri.kanska jazztraditionen och har skapat sitt eget tonspråk med ett unikt spelsätt. Gitarristen Martin Widlund har studerat Django Reinhardts gitarrspel och spelat med de främsta gitar.risterna i sin genre. Basisten Robert Erlandsson fullbordar trion. ”Django meets Wes” bjuder på en blandning av gitar.risterna Django Reinhardts och Wes Montgomerys spelstilar och repertoar. 1940-talets swing möter 1960-talets bop.
Entré: 160 kr för medlem. Övriga 190 kr.

upp

Onsdag 17 februari kl 19.30 – Contrast
ANN BLOM QUARTET
Bandledaren, pianisten och arrangören Ann Blom är en ”doldis”, som har spelat i flera mindre grupper och även i storbandet Satin Dolls. Hon omger sig här med eliten bland svenska jazzmusiker. ”Hon gör små inpass med sin fina sångröst lämpad för jazz, men hennes lyriskt begåvade pianospel och spelglädje njuter jag mest av”, skriver recensenten Lasse Seger. ”Musiken är en blandning av Ann Bloms och Johan Setterlinds egna kompositioner och standards. Johan sätter stor prägel på musiken med sitt lyriska och varma trumpetspel.” Vi hör Ann Blom – piano och sång, Johan Setterlind – trumpet och fl ygelhorn, Filip Augustsson – bas och Jesper Kviberg – trummor.
Entré: 160 kr för medlem. Övriga 190 kr.

Lördag 20 feb kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
PATRIK ANDERSSON / PETER ROUSU
Patrik Andersson, hardingfela och fiol, är en eftertraktad dansspelman i Sverige och Europa. Hemtam i den Sörmländ.ska traditionen likväl som i den norska möter han här Peter Rousu. Peter har hittat ett unikt eget kompsound med sin gitarr, från det mörkaste mörka till det skiraste ljusa. Materialet de framför är Sörmländskt, norskt och egenkomponerat.
– PAUS med fika –
FRÖKEN FAGER
Fröken Fager är trion, som med livsbetraktande och ibland samhällsskildrande texter vill väcka till eftertanke. Denna singer-songwritermusik om vägval och sökande, kärlek och hjärtesorg, baserad på stämsång, piano, gitarr och fiol, har också inslag av visa, jazz och folkmusik. Trion består av Karin Svarfvar, f.d. Martinsen, Rebecka Josefsson och Hanna Lindblom.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0704 – 85 09 30.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Tisdag 23 feb kl 15.00 – Eskilstuna Teater
TITTI SJÖBLOM och EHRLING ELIASSON
”Alice Babs – Mamma & Idol”
är rubriken och programförklaringen. Konserten är en fullängdsversion i två set till skillnad från kortversioner, som då och då presenteras. Det är Alice Babs dotter Titti Sjöblom, som tillsammans med sin make gitarristen och sångaren Ehrling Eliasson inleder sin turné med programmet, som i ord och ton berättar mångsidiga, musikaliska minnen ur ett nära och per.sonligt perspektiv om Alice Babs. Med sig har de pianisten och arrangören Krister Lundkvist. Programmet tar avstamp på 40-talet, i början av Alice Babs långa och framgångsrika karriär, och sträcker sig ända in på 2000-talet – bjuder på glimtar från Alices sam.arbeten med Povel Ramel, Charlie Norman, Ulrik Neumann, Svend Asmussen och Duke Ellington m.fl. Jazz, swing, barnvisor och schlagers blandas med personliga berättelser och anekdoter från Tittis och Ehrlings egna upplevelser tillsammans med Alice vid sidan av och från scener och skivstudios. På scenen möter vi alltså Titti Sjöblom – sång, Ehrling Eliasson – gitarr och sång samt Krister Lundkvist – piano.
Entré: 160 kr för pensionär eller medlem i EJK. Övriga: 190 kr.
Medarrangör: SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Torsdag 25 februari kl 19.30 – Biografbaren
ELISABETH KONTOMANOU
Skön loungejazz i världsklass! Elisabeth Kontomanou har spelat på scener över hela planeten, ibland med solokonserter, och ibland tillsammans med storheter som John Scofield och Michel Legrand. Med sig som ackompanjatör har hon en snart lika klart lysande stjärna på jazzhimlen – sonen Gustav Karlström på piano.
Entré: Frivillig entrégåva.
Huvudarr.: Patrik Kolar och Biografbaren i samarbete med EJK.
OBS! Biografbaren, Järntorget 2. Biografbaren öppen för middag
före, under och efter konserten. Tel 016 – 12 00 40.

upp

Onsdag 2 mars kl 19.30 – Contrast
DAVID’S ANGELS
Allt är inte alltid som det verkar. Under en vacker yta frigörs ilska. Inom en ensam själ växer känslan av befrielse. David’s Angels ignorerar genregränser och skapar musik med kärnan i berättelsen. Musikerna, som är födda på 60-, 70- och 80-talen är influerade från olika håll av jazz, rock och avant-garde. Repertoaren består av dels eget material med vackra melodier skrivna av Sofie Norling och Maggi Olin och sjungna av ”ängeln” Sofie och dels en och annan standardlåt. Gruppen består av Sofie Norling – sång, Maggi Olin – piano, David Carlsson – bas och Michaela Østergaard-Nielsen – trummor.
Entré: 160 kr för medlem. Övriga 190 kr.

Lördag 5 mars kl 20.00 – Biografbaren
ANDERS LARSSON HOT TRIO
Jazz som den lät i Sverige på 30-talet! När jazzen anföll Sverige åkte dragspelen fram. Inspirerad av Erik Frank, Nisse Lind, och Jularbo Jr’s jazztrio tar dragspelaren Anders Larsson med oss på en musikalisk resa till den tiden när Biografbaren hette Cafékonditoriet Mecco, och skivorna var stenkakor som spisades på uppvevningbara grammofoner. Anders Larsson – dragspel, Thorbjörn Hellman – gitarr och Matti Juusola – bas.
Entré: Frivillig entrégåva.
Huvudarr.: Patrik Kolar och Biografbaren i samarbete med EJK.
OBS! Biografbaren, Järntorget 2. Biografbaren öppen för middag
före, under och efter konserten. Tel 016 – 12 00 40.

Onsdag 9 mars kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL – Öppen scen
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Niclas Ericson – trumpet, Anders Andersson – vibrafon, Claes Fall – bas och Benjamin Abellan – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 – 67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Lördag 12 mars kl 16.00 – Kloster Kyrka
MADS TOLLING QUARTET CELEBRATING
”Svend Asmussen – 100 år”
Den 28/2 fyller den store musikanten och violinisten Svend Asmussen 100 år. Han har gästat oss ett flertal gånger – senast 2003. Alltid utsålt. Här möter vi Svend och hans musik genom den danskfödde och numera i USA bosatte violinisten Mads Tolling. Konserten ger oss en inblick i Svends olika samarbeten och naturligtvis får vi höra låtar som June Night, Honeysuckle Rose och Scandinavian Shuffle. Med sig på scenen har han danske gitarristen Jacob Fischer, Svends ständige följeslagare under senare år. Kvartetten fullbordas genom Kasper Tagel – bas och Snorre Kirk – trummor.
Entré: 120 kr
Förköp: Stadsbiblioteket (016-710 51 10). OBS! Ingen förköpsavgift.
Huvudarrangör: Eskilstuna Församling i samarbete med EJK.
OBS! Kloster Kyrka. Ett långt set utan paus.

upp

Tisdag 15 mars kl 19.30 – Biografbaren
EMIL STRANDBERG & PÄR-OLA LANDIN
Trumpetaren Emil Strandberg och basisten Pär-Ola Landin möttes i Jonas Östholms kvartett 2008. Dessa två improvisatörer möts här kring melodier de valt ut från olika håll i jazzhistorien och det är ett verkligt intimt möte: två röster, som fl ätas in i varandra och som känner varandra väl. Pärlor som Moonlight In Vermont blandas med en och annan överraskning!
Entré: Frivillig entrégåva.
Huvudarr.: Patrik Kolar och Biografbaren i samarbete med EJK.
OBS! Biografbaren, Järntorget 2. Biografbaren öppen för middag
före, under och efter konserten. Tel 016 – 12 00 40.

Lördag 19 mars kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
TANDLA ALL STAR BAND
Världspremiär för Eskilstunas färskaste och fränaste lilla Stor.band. Svängiga standardlåtar som Spain och Have you met miss Jones framförs av rutinerade sörmlandsmusiker. Nya standards av Sinatras efterträdare Michael Bublé serveras av skönsjungande Eskilstunasonen Jimmy Hansebrink. Det blir även spel i mindre konstellationer som trio och kvartett. All Stars består av Claes Fall – bas, Dan Göransson – gitarr, Anders Andersson – piano, Adrian Holmström – altsax, Johan Lewin – tenorsax, Ola Halvarsson – barytonsax, Lars-Johan Östblom – trombon, Tomas Forsman – trumpet och Ola Sjönneby – trummor.
– PAUS med fika –
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0704 – 85 09 30.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Söndag 20 mars kl 16.00 – Eskilstuna Teater
SYLVIA VRETHAMMAR med JAZZELITEN
Efter ett succéartat framträdande av Sylvia Vrethammar vid Ystads Jazzfestival i somras var valet enkelt – ”henne ska vi bjuda upp till Mälardalen från Tyskland”, där Sylvia bor. Premiären blir i Eskilstuna. Med sina handplockade musiker bjuder hon in oss till ”Jazz meets Brazil”, och vi får höra musik av såväl Antonio Carlos Jobim som låtar från The Great American Songbook. Den minnesgode kommer säkert ihåg när Sylvia blev värdinna i Hylands Hörna, hade egna krogshower och turnéer i Folkparkerna. Ett bejublat framträdande i Rio de Janeiro 1970 ledde till internationella framgångar och fyra år senare kom dunderhiten ”Eviva España” som sålde i nästan en miljon exemplar. Med sin stora musikalitet har hon alltid rört sig obehindrat mellan olika genrer. Musikerna är Klas Lindquist – altsax och flöjt, Joel Lyssarides – piano, Hans Backenroth – bas och Chris Montgomery – trummor. En otrolig scennärvaro och förmåga att verkligen nå ut över scenkanten till sin publik garanterar att Teatern blir välfylld.
Entré: 280 kr med Kuriren PLUS. Medlem i EJK: 290 kr. Övriga: 350 kr. Medarr.: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne. OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 30 mars kl 18.00 – Contrast
ÅRSMÖTE – ESKILSTUNA JAZZKLUBB
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Onsdag 30 mars kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL – Öppen scen
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Adrian Holmström – saxofon, Nicklas Boman – gitarr, Stefan Käck – bas och Jan Mårtensson – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 – 67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

upp

Onsdag 6 april kl 19.30 – Contrast
TUXEDO JAZZBAND med ROLF CARVENIUS
Här ser vi 6 genuina smokinglirare på Contrasts scen med tradjazzen i centrum. Orkestern bildades redan 1994 av kapellmästaren och klarinettisten Rolf Carvenius och man har nyligen släppt sin 7:e CD. Vi bjuds på musik av Bix Beiderbecke, Louis Armstrong, Duke Ellington och annat välbekant material. Bandet består av Rolf Carvenius – klarinett, Pelle Dywling – kornett, trombon och barytonhorn, Lasse Höbinger – trombon, flygelhorn, barytonhorn, gitarr och sång, Staffan Algell – banjo, gitarr, klarinett och sång, Stefan Ramnell – bas och sousafon samt Peter Stenson – trummor, washboard och sång.
Entré: 190 kr för medlem. Övriga 220 kr.

Onsdag 13 april kl 19.30 – Contrast
GOOD MORNING BLUES med CLAES JANSON
UTSÅLT 2000, 2006 och 2009. Äntligen tillbaka! Vi bjuds på bluesbaserad musik och en repertoar med utflykter in i jazzens revir. Här kommer det att svänga med ett rejält bluesgung. Var ute i god tid, eftersom det nästan alltid blir UTSÅLT med Claes Janson och bandet på scenen. Bosse Broberg – trumpet, John Högman – saxofoner, Anders Johansson – gitarr och sång, Jan Wärngren – piano, Thomas Lindroth – bas och sång, Björn Sjödin – trummor och Claes Janson – sång och gitarr.
Entré: 190 kr för medlem. Övriga 220 kr.

Lördag 16 april kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
ETT MYLLER AV MUSIK!
Elever från Musikinstitutet Betel, Bromma folkhögskola, som har en musiklinje med fyra olika inriktningar. Amalia Sjönneby, från bygden, studerar på musik-/breddgrenen och kommer med sin klass för att bjuda på en underhållning med just – bredd!
– PAUS med fika –
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0704 – 85 09 30.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Onsdag 20 april kl 19.30 – Contrast
K.O.M.P. med KIRALINA
Sångerskan Kiralina Salandy är född i Canada av västindiska föräldrar. Hon är en hyllad sångerska, som har uppträtt i Canada, USA och Jamaica under de senaste 7 åren. Hennes scenutstrålning för gärna tankarna till LaGaylia Frazier utan behov av andra jämförelser än en stor musikalitet, intensitet, värme, innerlighet och en fantastisk publik.kontakt. Repertoaren är för Kiralina en skön blandning av soul, gospel, blues och jazz med Carl Orrje – piano, Patrik Boman – bas och Moussa Fadera – trummor.
Entré: 160 kr för medlem i EJK. Övriga 190 kr.

upp

Söndag 24 april kl 16.00 – Eskilstuna Teater
SVANTE THURESSON och CLAES CRONA TRIO
”Svante möter Beppe Wolgers”
Svante Thuresson är en av Sveriges bästa jazzsångare med en stor repertoar, som vi kopplar samman med bland andra Hasse & Tage, Povel Ramel, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Från en barstol agerar och läser Svante från Beppes bok, berättar om Beppes liv och sjunger Beppes texter till många av de låtar, som Monica och andra genom åren har gjort så kända. Musiken är framförallt från The Great American Songbook, men alla med texter signerade av Beppe Wolgers. Vi får bland annat höra låtar som Sakta vi går genom stan, Vinter i skärgår’n och Monicas Vals. I trion hör vi Claes Crona – piano, Mattias Svensson – bas och Johan Löfcrantz Ramsay – trummor.
Entré: 220 kr för pensionär eller medlem i EJK.
Övriga: 250 kr.
Medarrangör: SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 27 april kl 19.30 – Contrast
UKS BIG BAND hyllar JIMI HENDRIX
Hur låter Jimi Hendrix feta gitarrlicks och sång ihop med 13 blåsare, 3 som körar och ett fullt komp? Svaret får du här under UKS Big Bands vårturné med ungdomar från hela Sörmland. Mats Engström har arrat Jimi Hendrixs musik. Bandet har tidi.gare spelat på bland annat RUM-festivalen i Västerås, P4 Sörm.land, Huddinge Jazzklubb, Trosa, Teatern i Nyköping, Melody box Stockholm. Bandet leds av David Ehrlin och Daniel Eng.
Huvudarrangör: Ung Kultur i Sörmland i samarbete med EJK.
Entré: Frivillig entrégåva.
Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 4 maj kl 19.30 – Contrast
CASABLANCA BIG BAND
och MUSIKSKOLANS IMPROVISATIONSGRUPPER

Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel konsert i två set. Dels får vi höra fl era improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musikskolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

upp